Freshers Aptitude technical questions
Freshers Job Alert
Bookmark and Share

Software Company Questions
Accenture Cisco Cognizant Dell
Honeywell IBM Infosys ORACLE
SIEMENS Sun Microsystems Tata Consultancy Services More...

Sonata placement Papers

Please explore our sample question papers and start your career search.Try our sample questions. Also see our technical questions

Click here to join and get the latest fresher job requirement.

 

Sonata Sample Paper

  1.    Find the antonym of autumn
    (a) Spring (b) Winter (c) Summer (d) None of the above

  2.  Select the odd one
    (a) January (b) February (c) Wednesday           (d) November

  3. Select the antonym of capture from the following
    (a) attack                        (b) Release (c) condemn (d) None of the above

  4. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many skirts you can make from 45 yards?
        Ans: 12 skirts

  5. One skirt requires 3.75 yards of cloth. How many skirts you can make from 45 yards?
        Ans: 12 skirts

  6. How can you make a square from two triangles?

  7. Is the meaning of Client and Customer,
            (a) same (b) contradictory (c) no relation

  8. Is the meaning of It's and Its,
    (a) same (b) contradictory (c) no relation

  9. Is the meaning of Canvas and Canvass,
    (a) same (b) contradictory (c) no relation

  10. Is the meaning of Ingenious and Ingenuous,
            (a) same   (b) contradictory (c) no relation

  11.  Is the meaning of Credible and Credulous,
    (a) same (b) contradictory (c) no relation

  12. Select the odd one out.
    (a) 1/4 (b) 1/3 (c) 1/6 (d) 1/18 

  13. Select the least from the following.
    (a) 0.99 (b) 1 (c) 81 (d) 0.333 

  14. Find the next number in the series. 1, 0.5, 0.25, 0.125
         Ans: 0.0625

  15. One dollar is saved in one month. Then how much dollar is saved in one day?
        Ans: 1/30 =0.0333$

  16. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 48, then number of fishes caught by X?
        Ans: 8

  17. Y catches 5 times more fishes than X. If total number of fishes caught by X and Y is 42, then number of fishes caught by X?    Ans: 7

  18.  If a train covers 600m in 0.5 seconds, how long it will cover in 10 seconds?
        Ans: 3000m = 3km

  19. The girl's age is twice that of boy, if the boy is four years old. After four years the age 
    of the girl is Ans: 12 years

  20. Sister's age is twice than that of the brother. If the brother's age is six, what is the sister's age after two years?
    Ans: 14 Yrs.

  21. Two lemons cost 10 cents. Then one and a half dozen cost    Ans: 90 cents

  22. A clock is late by 1 minute 27 seconds in a month. Then how much will it be late in 1 day?  Ans: 2.9 seconds

  23. Which of the following figures together will make a triangle?
            Ans: a,b,c,d

  24. Make a square by drawing only one line
            Ans: line 2-5, square 2-3-4-5-2

  25. Which of the following is the odd one? crew, constellation, companion, league, participants.
                  Ans: companion

  26. Opposite of Remote?
    (a) Far (b) Near   (c) Huge (d) Village

  27. Statement A: All great men are ridiculous;
    Statement B: I am ridiculous ;
    Inference : I am a great man;
    (a) True (b) False (c) Not clear

  28. Statement: Normal children are active;
    Inference: All children are active;
    (a) True (b) False (c) Uncertain

  29. Next number in the series 1, 1/2, 1/4, 1/8 ?
                Ans: 1/16

  30.  In 6 seconds a light flashes once. In one hour how many times it will flash?
                Ans: 601 times

  31. At 20% discount, a cycle is sold at a selling price of 2500 Rs. What is the actual price?
                Ans: Rs. 3125

  32. Statement A: A & B have same age;
    Statement B: B is younger than C;
    Inference : A is younger than C;
    (a) True     (b) False (c) Uncertain

  33. All chickens lay eggs (True/False)
                Ans: False

  34. A invests $12000, B invests $8000, C invests $6000 and they got a profit of $1200. How much share A got more than B and C?
        Ans: 2/13 and 3/13